Home » Ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις μας

Ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις μας

Θέση 1η :

Ως εμπνευστής και δημιουργός του στρατιωτικού προγράμματος (βασικής και εκπαιδευτών) του σχολείου αυτοάμυνας των Ειδικών Δυνάμεων καθώς και του στρατιωτικού εγχειριδίου »Μάχη σώμα με σώμα των Ειδικών Δυνάμεων » που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις «ως αποτέλεσμα εργασίας που απαιτούσε αφιέρωση πολλών ωρών του προσωπικού χρόνου ακόμη και σε βάρος των οικογενειακών μου υποχρεώσεων και του στενά εννοούμενου οικονομικού συμφέροντος μου»

«τα ως άνω»

«τα παρέδωσα ως διαρκή παρακαταθήκη στο οπλοστάσιο των Ειδικών Δυνάμεων και των συστρατιωτών μου»

Κατόπιν τούτων έχω την ανάγκη να αναφέρω πως κάθε είδους παρουσίαση ή χρήση των άνωθεν από πρώην ή ενεργά στελέχη ή από ιδιώτες δεν έχει δική μου έγκριση.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει σκοπό να ενημερώσει άπαντες, καθώς παρατηρήθηκε πως διάφοροι οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν με βάση τα ως άνωθεν τα οικειοποιήθηκαν και επικαρπώνονται αυτά παρουσιάζοντας τα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα – ομοσπονδίες και στο κοινό ως πολεμική τέχνη-σύστημα αυτοάμυνας ως δική τους δημιουργία !!!  χωρίς καμία σύμφωνη έγκριση από εμένα.

«Γνώμονας και πυξίδα των όσων διδάσκω παρέμεινε και παραμένει η προσφορά και η διάδοση όσων ενδυναμώνουν νου και σώμα προς όφελος όλων μας και σε καμία περίπτωση η δημιουργία μιας αλυσίδας αντιγραφέων και ψευδοfranchising, με την αμιγώς οικονομοκεντρική δραστηριότητα των οποίων δε θέλω να έχω καμία σχέση.»

 

 

Θέση 2η :

 

Η επιτυχής αντιμετώπιση ενός εχθρού απαιτεί πάντοτε την κατάλληλη προετοιμασία, σωματική και πρωτίστως ψυχική. Η σωματική ρώμη απλώς υποβοηθά την έσωθεν Ορμή μας να επαναφέρει την αρμονία στο γύρω μας περιβάλλον. Όταν, για παράδειγμα, κάποιος μας επιτίθεται αναιτιολόγητα, διαταράσσει την ομαλή τάξη πραγμάτων και αλληλουχία προσώπων που όλοι ως φορείς του ανθρώπινου πολιτισμού πρέπει να υπερασπιζόμαστε. Ως ορθόδοξοι χριστιανοί, αντιλαμβανόμαστε με ένα συγκεκριμένο τρόπο αυτήν ακριβώς την ομαλότητα, την αλληλουχία και τον αλληλοσεβασμό, καθώς πιστεύουμε σε αρχές που έθετε και θέτει παρά τα εμπόδια η ειρηνική συνύπαρξη λαών στην Ανατολική του Χριστού Εκκλησία επί χιλιετίες. Δεν είναι τυχαίο ότι το Σύστημα Σκέψης και Μάχης που προς τιμήν της γλώσσας των Ευαγγελίων, ονομάζεται Systema, στηρίζεται και προάγει την επαναφορά στην ομαλή τάξη του επιτιθέμενου και όχι στην συντριβή του, καθώς μια ομάδα ανθρώπων πρέπει να στηρίζεται στην αλληλοβοήθεια ακόμη και με την επιβολή, παρά στην τιμωρητική ή εξοντωτική αποβολή ενός μέλους της. Επειδή, παρέλκει του διαδικτυακού χώρου η θεολογική συζήτηση, αρκεί να προσθέσουμε χωρίς οποιαδήποτε μισαλλοδοξία, ότι η σκέψη και η πρακτική μας οφείλει πολλά στην ορθόδοξη πίστη και τους Αγιορείτες Πατέρες που μας διδάσκουν δια των γραπτών και των διδαχών τους, την έσωθεν Τάξη, οδηγώντας μας, να την αναζητούμε και να την υπερασπιζόμαστε παντού γύρω μας.